Wie ben ik?

Ik ben Elke Roesems en leerkracht in het secundair onderwijs. In november 2016 ging het licht echter volledig uit. Na de nodige ups-and-downs volgde ik loopbaanbegeleiding. Hieruit bleek dat ik nog steeds enorm graag met jongeren wil werken, maar dat ik graag de ruimte krijg om 'mijn ding' te mogen doen. Ik merkte dat jongeren de school te lawaaierig vonden, geen spreekopdracht konden uitvoeren omdat ze te veel stress hadden, druk ervaren door/voor toetsen, examens ... Af en toe deed ik al eens een ontspanningsoefening (bvb een bodyscan) tijdens de les. De leerlingen vonden dit zeer aangenaam en vroegen zelfs naar deze oefeningen. Na een kleine zoektocht besloot ik een opleiding kinderyoga te volgen. Deze opleiding had een positieve invloed op mij en daarom besloot ik hiermee verder te gaan.

Een kind wordt perfect geboren, maar wij willen het aanpassen aan ons referentiekader, het kneden naar onze normen. Op school moeten ze zwijgen, zitten, luisteren, leren op de manier dat ons onderwijssysteem het bepaalt, normaal doen .... We leren onze jeugd ontzettend veel, maar niet hoe ze met de huidige maatschappij of druk kunnen omgaan. Als zelfs bij volwassenen het licht wel eens uitgaat (en dat zijn er meer dan we denken), is het zeker cruciaal dat we onze jeugd hiervoor behoeden. 

De speelsheid, de verwondering, de energie, de creativiteit ... apprecieer ik enorm bij kinderen en jongeren. De zaken die ik bij hen apprecieer was ik zelf even kwijt, maar ik wil ze terug. Op mijn eigen eigenwijze wijze! 

Opleidingen

  • 2017: opleiding tieneryoga Levenscirkel 
  • 2017 - 2018: opleiding online kinderyoga Jip en Jan Academie - Helen Purperhart
  • 2017: opleiding docent kinderyoga Centrum voor Avondonderwijs Gent
  • 2015: nascholing Mindfulness in het onderwijs Gent 
  • 2012 -2013: opleiding voedingsconsulent Europese Academie Gent
  • 2007 - 2004: Bachelor onderwijs geschiedenis, Nederlands en NC- Zedenleer Erasmushogeschool Brussel.
  • 2004 -2001: Bachelor Sociaal Werk, Ehsal-Hogeschool Brussel.

Ervaring

  • Ondertussen geef ik 11 jaar les, waarvan 10 jaar het vak Nederlands.
  • Verder ben ik leerkracht Nederlands op taalkampen waar men Frans, Engels en Nederlands kan leren.
  • Leidster bij Chiro Hakilo, animator en hoofdanimator speelpleinwerking Asse, animator tienerwerking 't Kot Asse geweest.


Tussen de regels door 

Ik schreef nooit op de lijntjes 

alsof ik ergens wist als kind 

dat wat echt telt in het leven 

tussen de regels begint.

 (De taalfabriek)